torsdag, oktober 30, 2008

Ph.d forsvar om netbaseret læreruddannelse

Ph.d.-studerende ved Institut for Informations- og Medievidenskab, Lars Mikaelsen forsvarer sin afhandling "Men det er nu også rart at mødes - mellem virtuel og fysisk tilstedeværelse i den netbaserede læreruddannelse".

Tid: Tirsdag d. 11. november kl. 14-17.
Sted: Lille Auditorium, IT-huset, IT-parken, Åbogade 15, 8200 Århus N

Læs mere om forsvaret og afhandlingen

Det er et offentligt forsvar, der er åbent for alle.

fredag, maj 30, 2008

FLUID medlemsskab

University College Syd er medlem af FLUID, Danmarks ældste fjernundervisernetværk. FLUID afholder hvert år en række interessante e-lærings arrangementer - ofte i nordisk regi, ligesom FLUID hvert år arrangerer sin berømte ”FLUID ON TOUR”, hvor spydspidsinitiativer i andre lande besøges. I 2008 går TOUREN til England. Læs mere her....

At UC Syd er medlem betyder at alle medarbejdere kan deltage i FLUIDs arrangementer med medlemsfordele. Du kan se – og tilmelde dig – arrangementerne uden at være logget ind på FLUIDs website. Ønsker du at få adgang til FLUIDs medlemsdel på websitet, kan du rekvirere et login hos Lis Faurholt, lfa@ucsyd.dk

NB. Login’et er i forbindelse med ibrugtagning af det nye website blevet ændret, så de, der allerede har et login, skal også lige henvende sig for at få det nye login, da der ikke eksisterer en liste over ”login-indehavere”.

torsdag, marts 27, 2008

Litteraturlisten opdateres jævnligt

Litteraturlisten til IKT kompetenceprojektet opdateres løbende. I dag har jeg f.eks. tilføjet et link til en vældig interessant artikel af Christian Dalsgaard: Social software: E-learning beyond learning management systems.

Abstract:
Artiklen argumenterer for, at det er nødvendigt at bevæge e-læring ud over e-læringssystemer og i stedet involvere studerende i en aktiv anvendelse af internettet som en ressource for deres selvstyrede, problembaserede og kollaborative aktiviteter. Formålet med artiklen er at diskutere, hvordan 'social software' kan være medvirkende til at bevæge e-læring ud over e-læringssystemer. Ud fra en socialkonstruktivistisk tilgang præsenteres en tilgang til e-læring, og der argumenteres for at e-læringssystemer ikke understøtter en socialkonstruktivistisk tilgang, der lægger vægt på studerendes selvstyrede læringsaktiviteter. Artiklen forslår, at e-læringssystemer begrænses til kun at varetage administrative opgaver. Endvidere argumenteres der for, at studerendes selvstyrede læreprocesser understøttes ved at tilbyde studerende personlige værktøjer samt at involvere dem i forskellige former for sociale netværk.

Samtidig vil jeg anbefale Christians publiceringsliste - der er mange relevante artikler ift. IKT kompetenceprojektet på den.

fredag, februar 08, 2008

Temadag om informationskompetence

DEff programgruppe ”Nye institutioner” afholder den 23. april en temadag om informationskompetence. Programmet.

Tilmelding vis DEffs hjemmeside

Programgruppen, "Nye institutioner" er nedsat af Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbibliotek (DEFF), nedsat af Biblioteksstyrelsen. Programgruppen arbejder med fire overordnede indsatsområder - Informationsforsyning, Videnstyring, E-læring og Informationskompetence, specielt indenfor MVU institutionerne, KVU institutioner og ungdomsuddannelserne.

Indenfor indsatsområdet ”Informationskompetence” har programgruppen arrangeret en temadag den 23. april i Fredericia for både bibliotekarer og undervisere med fokus på Videndeling om informationskompetence, dvs informationskompetence og etablering af netværk mellem bibliotekarer og undervisere. Temadagen den 23. april, vil være den første af to temadage, hvor der er fokus på Videndeling om informationskompetence. Den næste temadag forventes afholdt i efteråret 2008, specielt med fokus på videndeling.

tirsdag, januar 29, 2008

Åbne seminarer om Vidensmedier

Institut for Informations- og Medievidenskab , Center for IT og Læring, Århus Universitet har tre åbne seminarer i foråret:

Viden og medier
Oplægsholdere: Morten Flate Paulsen, NKI m.fl.Tidspunkt: 5. maj 2008, kl. 10 – 16

Uformelle læringsrum, digitale medier og leg
Oplægsholdere: Ole Caprani, AU, Klaus Thestrup, AU, Marie Ludvigsen, VIA UC og Carsten Jessen, SDUTidspunkt: 7. april 2008, kl. 10 – 16

Mobile media
Speakers: Jan Damsgaard, CBS, Martin Brynskov, AU, Judith Seipold, Universität Kassel, Klaus Rummler, Universität Kassel and Ben Bachmair, Universität KasselMarch 10, 2008, 10-16

Mere om seminarerne samt program og tilmelding

Morten Flate Paulsen og Carsten Jessen husker en del af jer sikkert fra vore "fjernunderviserdage" i hhv. Rødding og Middelfart.

EMU tema om Web 2.0

Undervisningsportalen EMU har nu et om Web 2.0. Her tilbydes basal introduktion til web 2.0-teknologier og disse relateres specifikt til undervisning. F.eks. om
Vodcast og video
Weblogs
Wiki
Podcast
og RSS-feeds

Materialet er meget "basalt" - dvs. det indeholder hovedsageligt korte tekster, der forklarer begreberne, så som sådan bidrager det ikke med noget, der ikke allerede ligger i IKT kompetencehjulet ("Alt om Blackboard" -> Labs).

EMU-temasiderne har dog end del eksempler på konkret anvendelse af Web 2.0 teknologierne, der dels understøtter forklaringerne, dels kan inspirere til egen undervisning.

torsdag, januar 24, 2008

4th EduMedia Conference 2008

afholdes i 02. - 03. June 2008 in Salzburg . Et dejligt sted, men et ubelejligt tidspunkt.

Konferencens emne er "Self-organised learning in the interactive Web" - A change in learning culture?

Se også Call for papers

Konference på Knowledgelab, SDU

26.-27. februar 2008 afholder Knowledgelab en konference Syddansk Universitet i Odense:

At vise sig. Selvfremstilling er en del af det moderne liv. En konference om: e-portfolio, digitale identiteter, avatarer, profiler.
Læs mere her

Hanne Søgaard og Lis Faurholt deltager i konferencen, hvis du er interesseret i at få kørelejlighed, har vi plads til endnu et par stykker i den lille bil.