tirsdag, december 06, 2005

DR/skole.dk

Præsentation i Mediateket tirsdag 6. dec. 2005 - on line referat

- på skole.dk findes p.t ca. 14.0000 lyd- og filmklip, alle ca. af 1-2 min. varighed. Alle klip er fra udsendelser, der har været sendt i DR. Alle klip er indekserede.



Hvad kan vi bruge DR/Skole til - tematisk arbejde ud fra et tema:

Indgang via www.dr.dk/skole til venstre ses en emneopdelt brugerfalde. Klik f. eks. på emnet Historie, en lille menu foldes ud. Vælg tema og klik f. eks. på 1950´erne, der giver adgang til en materialesamling om 1950´erne. Linket til vejledning fortæller baggrunden bag temaet.

De små filmklip samme sted fører os tilbage i film- og lydarkiverne. Vi kikkede på nogle af smagsprøverne fra 1950´erne, reklamer for...

Vi dykker ned i temaet mad og indkøb omkring 1950´erne. Alt er opbygget omkring samme ramme med en lærervejledning, elevvejledning og nogle opgaver. Dvs. hv-spørgsmål m.v. alt refererer til filmklip og lydklip.

Derefter så vi på temaet politiske partier, der lå inde med de seneste nye klip fra kommunalvalget i november.

Hvad kan vi bruge DR/Skole til - som et opslagsværk:

Det er muligt at søge via søgeagenten - vi forsøgte med doping / Riis / cykelsport. De medieklip man finder undervejs kan gemmes i en mappe (oprettes som individuel mappe under mine medier). Link til enkelte klip kan gemmes i et word-dokument eller sendes som en e-mail til de samarbejdspartnere man har. Selve adgangen til filmklippet kræver adgang til skole.dk (skolekom brugerid og pasord). Flere brugere kan have adgang til samme mappe. Dvs. at underviseren kan oprette en mediemappe med klip til de studerende.

Man må ikke downloade og klippe i de lyd- og filmklip, der findes på skole.dk

Hvad kan vi bruge DR/Skole til - interaktive aktiviter:
Det er muligt at lave små historiefortællinger vha. film- eller lydklip. Der lægger en række skabeloner man kan vælge mellem og bygge videre på.

Ingen kommentarer: