mandag, september 19, 2005

Smartboard

I Mediateket er det muligt at eksperimentere med brugen af Smartboard (en interaktiv tavle). Vi har tavlerne på seminariet i nogle udvalgte lokaler (reserveres i forbindelse med AV-vognen). Programmet der er knyttet til brugen af tavlerne kan... både studerende og undervisere downloade gratis hos den engelske forhandler. Du kan se mere om Smartboard og anvendelse i dk hos den danske forhanler Dansk Data Display

Nogle skoler i det sønderjyske anvender allerede tavlerne, bl.a Rugkobbelskolen i Åbenrå. TV-syd hvade tidligere på året et indslag om Rugkobbelskolen og forsøget med Smartboard. Rugkobbelskolens eksperimenter med anvendelsen af Smartboard er tilknyttet ENIS-projektet og i uge 39 inviterer Rugkobbelskolen alle interesserede undervisere og studerende til at besøge skolen og lade sig inspirere.

2 kommentarer:

Hanne sagde ...

ENIS indsatsområder omfatter 7 skoler, der arbejder med det interaktive whiteboard (i daglige tale smartboard)

Hanne sagde ...

I mandags (24. okt.) arbejdede Alex og jeg med Smartbord i planlægningen et undervisningsforløb med kroppen. Vi vil i forløbet introducerer de studerende til anvendelsen af Smartboard i deres planlægning og gennemførelse af egen undervisning.

Vi har valgt at vise de studerede de mange oplysninger, der findes i Human Anatomy Online, og efter afgrænsing af emnet (hjertet) at arbejde videre med de grafiske symboler, der findes integreret i Smartboards notesbook (Gallery).

I forløbet har vi valgt at vise de muligheder, der findes i anvendelsen af Smartboard med udgangspunkt i emnet kroppen / hjertet. Tanken er, at de studerende derefter skal arbejde med et udvalgt emne indenfor kroppen. I deres arbejdsproces får de faglig vejledning fra min kollega (biologi) og teknisk vejledning (smartboard) af mig.

De studerende skal derefter undervise deres medstuderende i det selvvalgte emne. Det bliver interessant at se, hvorledes de vil anvende den interaktive tavle (Smartboard) og hvorledes de vil udnytte mulighederne for at lade deres medstuderende interagere via Smartboardet.